Ponekad imamo dugotrajne i tvrdokorne probleme koji nas prate u životu. PEAT je metoda koja obuhvaća nekoliko tehnika Ž.M. Slavinskog koja može poslužiti svakome tko želi poboljšati kvalitetu svakodnevnog života, ali i djelovati na svoj duhovni razvoj.

Da bismo ušli u PEAT proces, potrebno je definirati emocionalni problem koji želimo riješiti.

Kada neka situacija ili okolnosti u nama svaki put okidaju i pokreću istu neugodnu reakciju – imamo emocionalni problem.

Npr. svaki put kad trebam govoriti pred ljudima, osjećam strah, ne mogu jasno misliti, glas mi drhti, srce lupa i bojim se da će svi vidjeti što se sa mnom događa i pomisliti da sam nesposobna. 

Svaki problem koji imamo rezultat je kombinacije 4 elementa – misli, osjećaja, tjelesnih senzacija i slika koje imamo vezano za neku situaciju. Oni čine negativan naboj koji nas često drži zaglavljenima na mjestu na kojem ne želimo biti, daje nam osjećaj težine i lišava nas mogućnosti da smo autentični, spontani i živimo onako kako bismo željeli.

Klijent u sigurnom odnosu s procesorom stvara jasnu definiciju problema koji želi riješiti i cilja tretmana. 

Zatim se, na temelju potreba specifične situacije, primjenjuje neka od PEAT metoda.  

Kad emocionalni naboj u podlozi problema nestane kao rezultat PEAT procesiranja, u ponovljenim okolnostima koje su nekad okidale neugodnu reakciju, klijenti se osjećaju i ponašaju drugačije. To donosi osjećaj olakšanja i slobode i predstavlja psihološki rast.

Nakon što je nepoželjno stanje uklonjeno, za dodatno resursiranje i podržavanje promjene, sada možemo instalirati poželjna stanja i nove mogućnosti (Spiritualni inženjering).

Tretmani se mogu raditi uživo i online.

Ukoliko ste zainteresirani za tretman ili imate dodatnih pitanja, slobodno mi se obratite na: ines.cokaric@gmail.com ili na mob 098 1898243