PEAT je izuzetno djelotvoran kod prestanka pušenja budući da prazni negativni energetski naboj koji je u osnovi žudnje za cigaretama.

Sama fizička ovisnost, kad se radi o cigaretama, neznatna je jer nikotin vrlo brzo napušta tijelo. Puno je zahtjevnije prevladati psihološku žudnju. PEAT djeluje primarno na psihološki vid ovisnosti o cigaretama zahvaćajući i rješavajući osnovni problem koji se nalazi u podlozi – osjećaj nemira, strepnje ili straha. Cigareta je neka vrsta sredstva za umirenje tih stanja i to je glavni razlog zašto većina ljudi koji kažu da žele prestati pušiti sabotiraju sami sebe i “ne uspijevaju”. Njihovo nesvjesno im ne daje dozvolu i protivi se prestanku pušenja kako se ne bi našli sami u stanju teško podnošljive strepnje (zato se često i kaže “s cigaretom nisi sam”).

Zato je, ako se ozbiljno želite riješiti pušenja, nužno zahvatiti osnovni problem – nesvjesnu i uvijek prisutnu strepnju. Ukoliko se to ne odradi, često će se samo dogoditi da jedna žudnja ustupi mjesto drugoj. Upravo zato se osobe nakon prestanka pušenja često prejedaju. To je opća pojava i u osnovi ukazuje na to da problem ovisnosti nije prevladan. Točnije bi bilo reći da je jedno ovisičko ponašanje zamijenjeno drugim.

PEAT vrlo efikasno i brzo rješava upravo ovaj psihološki aspekt ovisnosti. Najčešće to čini kroz 2 tretmana. Prvi tretman obično traje između 2 i 3 sata. Najefikasnije ga je raditi u stanju žudnje za cigaretama pa je poželjno na tretman doći bez da ste taj dan pušili. Nekoliko dana kasnije radi se dodatni tretman radi kontrole i čišćenja dodatnih sadržaja koji su se u pauzi pojavili. Najčešće je to dovoljno da se ovisnost o pušenju trajno riješi. Nakon što prestanete pušiti ne javljaju se nervoza niti pojačana potreba za hranom..

Ukoliko ste zainteresirani za tretman ili imate dodatnih pitanja, slobodno mi se obratite putem emaila na ines.cokaric@gmail.com ili na mob 098 1898243