PEAT je izuzetno djelotvoran kod prestanka pušenja budući da prazni negativni energetski naboj.

PEAT je izuzetno djelotvoran kod prestanka pušenja budući da ide direktno u srž problema i prazni negativni emocionalni naboj koji je u osnovi želje za cigaretama.

Svaka ovisnost je nastala kao pokušaj da osjetimo privremeno olakšanje ili ugodu od neke vrste nelagode ili boli. Cigareta je neka vrsta sredstva za umirenje tih stanja i to je glavni razlog zašto većina ljudi koji kažu da žele prestati pušiti, ne uspijevaju.

Dugoročno se riješiti ovisnosti znači prestati osjećati potrebu za cigaretom kao umirenjem neugodnih osjećaja i senzacija koje osjećamo u svojem tijelu. Ići protiv ovisnost samo na “snazi volje”, bez razrješenja emocionalnog naboja koji umirujemo cigaretom traži dosta energije i vrlo često ne uspijeva.

Zato je nužno zahvatiti osnovni problem – nesvjesnu i uvijek prisutnu nelagodu, anksioznost i nemir. Ukoliko se to ne odradi, često će se samo dogoditi da jedna ovisnost ustupi mjesto drugoj (npr. prejedanju). To je opća pojava i u osnovi ukazuje na to da problem ovisnosti nije riješen. 

PEAT efikasno i brzo rješava ovaj psihološki aspekt ovisnosti. Najčešće to čini kroz 2 tretmana. Prvi tretman obično traje između 2 i 3 sata. Najefikasnije ga je raditi u stanju potrebe za cigaretama pa je poželjno na tretman doći bez da ste taj dan pušili. Nekoliko dana kasnije radi se dodatni tretman radi kontrole i čišćenja dodatnih sadržaja koji su se u pauzi pojavili. Najčešće je to dovoljno da se ovisnost o pušenju trajno riješi. Nakon što prestanete pušiti ne javljaju se nervoza niti pojačana potreba za hranom.

Ukoliko ste zainteresirani za tretman ili imate dodatnih pitanja, slobodno mi se obratite putem emaila na ines.cokaric@gmail.com ili na mob 098 1898243