Na PEAT tretmanu bila sam prije dva mjeseca. Željela sam se riješiti grča kojeg sam imala, a vezan je za moju situaciju nezaposlenosti. Pomisao da nemam posao proizveo bi roj misli o tome da ga nikad neću ni dobiti, da se neću moći odseliti, negdje otputovati..da neću nikad živjeti normalan, svoj život.

Tretman PEAT-a je trajao nekih sat vremena i bio je vrlo ugodan. Poput vođene meditacije. Na kraju tretmana osjećala sam da sam dobro, da je sve oko mene dobro i da su svi oko mene dobronamjerni, a moj problem sa nezaposlenošću mi se odjednom učinio minoran, čak i smiješan.

Promjene sam počela otkrivati ubrzo. Jednostavno je nestala opterećenost i grč. Umjesto o teškim pričama o poslu, s ljudima pričam o stvarima koje nas vesele i motiviraju. Bez ikakve zadrške dajem novac za stvari koje me vesele. Pronalazim puno više potencijalnih poslova, otvorila sam se raznim mogućnostima. Razgovore za posao ne smatram tako ozbiljnima više. To ne znači da se ne pripremam za njih, ali mi sami razgovori, kao ni sam posao više nisu pitanje života i smrti. Radim stvari u kojima uživam, i svjesno proživljavam svaki trenutak.

Sve u svemu, život bez grča, nervoze i tjeskobe je dosta vedar život. I sve što donosi sa sobom je dobro.

Jelena K.

Prvi puta sam čula za PEAT metodu od gđe Ines Cokarić. Naime, ja se 20 godina borim s anksioznošću, strahom, tugom, depresijom i to pokušavam riješiti uz pomoć psihijatra, ali bezuspješno. Najveći problem u toj čitavoj priči je strah kojeg nisam mogla definirati, jer to kod mene nije bio niti strah od zatvorenog prostora, ljudi, mraka, visina… kao što obično ljudi znaju imati. Ali to je strah koji je postojao danonoćno i koji me sputavao da živim normalno.

Nakon jedne takve “epizode” napada straha, Ines mi je predložila da napravimo PEAT tretman. Nisam niti trenutka razmišljala što je to i kako će djelovati na mene. Nakon tretmana strah je potpuno nestao i prvi puta, ja sam se osjećala “slobodno”. Tretman je bio jako ugodan, samo sam morala slušati svoje tijelo i misli i opisivati svoje stanje na pitanja koja mi je Ines postavljala. Nešto predivno i jednostavno. Poslije toga radili smo još na depresiji, ljutnji, tuzi i sve je to nestajalo nakon PEAT metode. Od tada je prošlo nešto više od 2 mjeseca, ja se odlično osjećam, pijem i dalje svoju terapiju, ali straha, depresije, tuge nema.

Svakome tko ima slične probleme, toplo bih preporučila PEAT metodu i Ines, jer će vam zaista promijeniti i olakšati život.

Marina K.

PEAT metoda mi se svidjela jer brzo i jednostavno prodire u srž problema ili konfuzije. Najzanimljivije što sam doživjela tijekom tretmana jest dojam kako problem više i ne postoji jer je nestao konflikt unutar mene. Dobila sam novu startnu poziciju za kvalitetnije djelovanje i izvrstan alat za bolje upoznavanje same sebe.

Maja K.