Ja sam Ines Cokarić. 

Certificirani sam ECP psihoterapeut s višegodišnjim iskustvom rada s klijentima te certificirani trener PEAT metode Spiritualne tehnologije Živorada Mihajlovića Slavinskog.  

Iza sebe imam više od 15 godina rada individualne i grupne psihoterapije s klijentima u Zagrebu. Iskusna sam u online individualnoj terapiji za klijente izvan Zagreba i Hrvatske, kao i u online vođenju grupa.

2016. završila sam trening za PEAT procesora kod Ž. M. Slavinskog, a od 2017. god. sam certificirani trener Spiritualne tehnologije i obučavam druge da profesionalno i odgovorno primjenjuju ove metode. Do sada sam u Zagrebu držala veći broj edukacija za procesore PEAT-a koji ovu metodu uspješno koriste za osobni razvoj i profesionalni rad s klijentima. 

Metode za koje obučavam druge i koje koristim u svojem radu s klijentima su Bazični PEAT, DP-2, DP-4, Duboki PEAT, Univerzalni proces, Mala magična metoda, Metoda prsta za uklanjanje traume.

Također nudim supervizijske grupe za sve koji žele razvijati dodatno svoje vještine rada s ovim metodama pod stručnim vodstvom i u podržavajućem okruženju.

Imam holistički pristup u radu s ljudima i vjerujem da su naš emocionalni, tjelesni, mentalni i duhovni aspekt inteligentno povezani. Radeći na jednom aspektu, neizbježno radimo i s drugima (bili mi toga u početku svjesni ili ne).

Vjerujem u razvoj i promjenu, kao i da čovjek može puno naučiti iz svojih problema i životnih nedaća.  

Vjerujem da naši problemi nisu tu da nas muče već su to naše prerušene prilike za rast, iscjeljenje i kretanje prema cjelovitosti.

Moja je želja doprinijeti iscjeljenju, dubinskoj transformaciji i životu s više zadovoljstva i smisla.

Detaljnije o meni i mojim kvalifikacijama:

Rođena sam 1980. god. u Zagrebu.

2005. godine diplomirala sam psihologiju na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Nakon rada u psihološkom savjetovalištu, vođenja grupa za osobni rast i razvoj te treninga i coachinga na području razvoja ljudskih potencijala,  2010. god. odlučujem se u potpunosti posvetiti psihoterapijskom radu.

Završavam petogodišnju edukacije iz transakcijske analize u Zagrebu kod Nade Žanko, 2005. godine i stječem status specijalizanta transakcijske analize pri UTA-i.

Od 2006. do 2014. razvijam i vodim svoj program namijenjen ženama, pod nazivom “Pokretom do sebe” u Studiju Kubus s ciljem oslobađanja senzualnosti i povezivanja sa sobom kroz pokret i ples.

2014. godine završavam petogodišnju trajnu stručnu edukaciju za psihodramskog psihoterapeuta Instituta za psihodramu, prema međunarodnom programu koji je akreditiran od strane EAP-a (European Association for Psychotherapy) i FEPTO-a (Federation of European Psychodrama Training Organisations) te stječem status psihodramskog psihoterapeuta.

Certificirani sam PEAT procesor i trener Spiritualne tehnologije metode Ž.M. Slavinskog (2017.) te aktivno radim i držim edukacije iz tog područja.

Nakon toga, moj fokus se opet vraća na uključivanje tijela u proces iscjeljenja i kontinuirano se usavršavam i u drugim psihoterapijskim pravcima i tehnikama, a moj interes se posebno kreće u smjeru efikasnog rada s traumom.

Od 2018.u edukaciji sam za TSI međunarodni certifikat na području iz eksperimentalne iskustvene traumaterapije i u kontinuiranoj superviziji s dr. Kate Hudgins.

Na supervizijskoj sam godini edukacije za tjelesnog psihoterapeuta u školi tjelesne psihoterapije TepSyntesis (prema WCBP – EABP – USABP standardima).

Trenutno sam u procesu Somatic Experiencing edukacije o radu s traumama po metodi Peter Levinea.

Uz psihoterapijski rad, dugo sam se bavila glumom i plesom. Ples je i danas važan dio mog slobodnog vremena i života. U slobodno vrijeme redovito plešem, bavim se jogom, uživam u putovanjima, glazbi, smijehu, kuhanju, životinjama, duhovnim učenjima i praksama i provođenju vremena s dragim ljudima.